Kérdésed van? Segítünk! Hívj bátran minket! +36306200749

Blog

Milyen az NRDOGS kutyafekhelyek anyaga? Miket használunk? Különbségek!

Igaz Róbert
Igaz Róbert
2022.07.19 08:55

A kutyafekhely anyaga és az ehhez kapcsolódó kérdések sokszorosan visszaköszönnek! Majdnem annyiszor mint a milyen fekhelyet válasszak a kutyámnak, de erről írtunk már egy cikket korábban amit itt tudsz elolvasni! Tehát most az anyaghasználatot vesszük górcső alá és segítünk rendet tenni a Soft Magic meg a Fun meg az Art fantázianevek között. Elsősorban a kutyafekhelyek azon részeit fogja érinteni a cikk, ahol fekszik a kutyus, de természetesen kitérünk az aljára vagy a peremre is ahol van.

Az NRDOGS kutyafekhelyek minden esetben fantázia névvel vannak ellátva és ezek a fantázianevek tükrözik az adott termék tulajdonságait. Kezdjük az alapoktól, ha megkérdezik mindig az a válaszom, hogy 3 féle típust használunk ha kutyafekhely anyaga a téma:

  1. Soft Magic kategória

A Soft Magic típusú kutyafekhelyeket megtalálod gyakorlatilag minden termékkategóriában. Ennek nevében is benne van a legjellemzőbb tulajdonsága: Soft vagyis puha. Minden olyan termék, legyen az fekhely, nyakörv vagy póráz, ugyanabból az anyagból készül. Ez egy prémium minőségű, magas kopásálló tulajdonsággal bíró bútorszövet, ahol egyenként bevonták a szálakat egy “burokkal”, így semmilyen szennyeződés nem hatolhat mélyre. A gyártó által is állatbarát szövetként van jelölve, minden európai standarddal rendelkezik.

Ha végigsimítod a kezed ezen a szöveten, egy kifejezetten puha, ugyanakkor masszív érzést fog kelteni. Teljesen csendes, és nagyon jól kezelhető. Tényleg semmilyen szennyeződés nem fog ki rajta és a kutyaszőr sem ragad rá. Tisztítása vizes szivaccsal, de ha nagy baj van mosógépbe is rakhatod!

Kinek ajánljuk? Ezzel a típusú szövettel ellátott kutyafekhelyet javaslok minden olyan kutyusnak, aki szeret kaparni (elég nehéz benne kárt tenni), kölyök még és rágcsál, vagy esetleg félős, hiszen ha erre rálép nem kelt semmilyen zajt. Kiválóan funkcionál hálószobában az ágy mellett is.

2. Fun vagy Art kategória

A kutyafekhely anyaga szempontból másik kategória a Fun vagy Art fantázia néven futó termékek. Ezek minden esetben valamilyen színes, mintás fekhelyek. Ami érdekes, hogy ezek a textilek majdnem 100%-ban (78%) pamutból készülnek és szintén kapnak egy kezelést a végén, ennek eredményeképpen taszítják a koszt, a nedvességet és a szőrt. Nyilván ezek sem kínai textilek mind tudják az európai standardokat.

A legnagyobb különbség a Soft Magic és az Art vagy Fun kategóriák között az a tapintása. Míg a Soft Magic teljesen puha, apró szőrös anyag, ezzel ellentétben a Fun vagy Art egy homogén, sima felület. Ennek az az előnye, hogy minden koszt vagy szőrt le tudsz söpörni róla, nincs hova beleragadjon, viszont kellően kényelmes. Mosógépben is mosható!

3. Pamut

Ezt nagyon röviden ki tudjuk vesézni, tiszta pamutot használunk minden Peremes fekhely párnájának ahol Art vagy Fun előjel van. Tehát ott sima pamut anyaggal dolgozunk, nem a bevonatos verzióval. Azért, mert így tudod egyben mosni mosógépben anélkül, hogy összemenne!

Hát reméljük tudtunk Neked segíteni egy kicsit a tisztánlátásban! Ezen információk alapján biztos vagyok benne, hogy könyebb lesz döntened és ki tudod választani a legjobb kutyafekhelyet a kis barátodnak!

Termékek