Kérdésed van? Segítünk! Hívj bátran minket! +36306200749

Blog

Utazás kutyussal! Mire kell figyelj ha egy kutyabarát hotelbe tervezel utazni!

Igaz Róbert
Igaz Róbert
2024.01.06 11:11
Utazás kutyussal! Mire kell figyelj ha egy kutyabarát hotelbe tervezel utazni!

Utazás kutyussal! Mire kell figyelj ha egy kutyabarát hotelbe szeretnél menni a kutyusoddal!

Szerettek utazni? Nyilván a kérdés is bugyuta, mert ki nem szeret. Viszont kutyatulajdonosként sokszor szembesülök azzal a problémával, hogy kire hagyjam a kutyusom amíg oda vagyok? Esetleg vigyem magammal? Az utazás örömeit még tovább fokozhatjuk, ha a négylábú családtagok is részesei lehetnek az élménynek. Ez lenne a legtutibb, szerencsére egyre több szálláshely lett kutyabarát az elmúlt években.

Kutyusunkkal való utazás azonban számos extra odafigyelést igényel. Fontos, hogy megfelelő helyen szálljunk meg, ahol kis kedvencünk is otthon érezheti magát. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire kell figyelnünk, ha kutyussal tervezünk szállodai tartózkodást, és bemutatunk egy kiváló példát, ahol az NRDOGS csapata is járt már!

Az első és legfontosabb szempont a kiválasztott szálloda kutyabarát volta. A legtöbb kutyabarát hotel nemcsak elfogadja, de aktívan üdvözli is a négylábú vendégeket. Ezek a helyek gyakran rendelkeznek olyan kényelmi szolgáltatásokkal, amelyek kifejezetten a kutyusok számára készültek.

A kutyával való utazás előtt rengeteg kérdés merülhet fel Bennünk:

Mekkora kutyát fogad a hotel? Hol fog aludni a kutyusom? Vinnem kell neki fekhelyet, etetőt vagy bármi mást? Hova mehet be és hova nem? Egyáltalán a kutyusom alkalmas egy közös utazásra? :) 

Erről kérdeztük Bogyó-Szatmári Évát a Hotel Vinifera Wine & Spa *****superior szállodaigazgató helyettesét. Ez az egyik legújabb hotel az országban, Balatonfüreden található és természetesen abszolút kutyabarát!

Az épületbe lépve és látva ezt a pompát az első kérdésünk az volt, hogy egyáltalán miért döntöttek úgy, hogy kutyabarát szállást indítanak?

A válasz magától értetődő volt, mivel a vezetőségben is családtag a kutyus (ez már egy hatalmas plusz pont). Nem volt kérdés, hogy olyan szállodát szeretnének, ahol együtt pihenhet a gazdi és a kedvenc, persze bizonyos szabályok betartásával!

Ezek a szabályok azért nem annyira vaskalaposak és teljes mértékben élhetőek. A kutyusnak nem kell a szobában tartózkodnia egész nap, hanem természetesen pórázon de a gazdikkal együtt közlekedhetnek a hotel szinte teljes területén!

Mehetnek a bárba, a lobbiba, a kertbe és képzeljétek, még az étteremből sincsenek kitiltva! Egyetlen hely van csak tiltólistán: a wellness részleg. Nyilván ez magától értetődik.

Milyen kutyust vihetünk egy kutyabarát szállodába? 

A legfontosabb szempont és kitétel, hogy a kutyus szocializált legyen más kutyusokkal, gyerekekkel és felnőttekkel szemben, hiszen itt azért fog más négylábúakkal is találkozni, nem lenne szerencsés egy kutyaviadal a recepción. :) 

Amire még talán a saját nyugalmunk miatt is figyelni kell, hogy a kutyusnak ne legyen idegen, hogy pár órát a szobában kell tölteni. 

Mit kell magunkkal hozni egy ilyen kutyabarát szállodába? Gyakorlatilag három dolgot:

  1. póráz, nyakörv
  2. kakizacsi (ha elfelejtettük a legtöbb hotel recepcióján lehet kérni)
  3. olyan eledel, amit nagyobb koszolás nélkül tudunk adni a kutyusunknak. Pl. a JR Pet Húsroládok, vagy komplett főtt menük.

Mit ne hozzunk? Ha pl. a Hotel Vinifera Wine & Spa *****superior-ba látogattok kutyussal, nem kell etetőtálat és fekhelyet hoznotok. Ezek mind be lesznek készítve a szobába, ráadásul ajándék mindenmentes prémium jutalomfalattal is kedveskednek. Milyen fekhelyet találtok a szobákban? Szerintem kitaláljátok: naná, hogy NRDOGS! :))

Remélem segítettünk és hasznos információkkal láttunk el ahhoz, hogy bátran elindulj egy közös pihenésre a kutyusoddal! Nagyon fontos, hogy informálódj utazás előtt és olvasd el az adott szállás házirendjét és szabályzatát!