Kérdésed van? Segítünk! Hívj bátran minket! +36306200749

Rólunk, Média

Pet Forum! Az első Magyar PET iparági konferencia!

Igaz Róbert
Igaz Róbert
2022.12.28 16:37
Pet Forum! Az első Magyar PET iparági konferencia!

Hallottál már a Pet fórumról? Ez egy olyan kiállítás ahol egymásra tud találni a kisállat felszerelés vagy kutyaeledel gyártó és ezen termékek értékesítői pl. a webshopos vagy a kutyatáp boltos. 

Pet forum, a kisállat felszerelés és egyéb kutyás kiegészítők gyártóinak találkozója.

Nem csodálom, ha még nem hallottál róla, hiszen Magyarországon most került először megrendezésre ez az esemény, egészen pontosan 2022. október 22.-én. A világon azonban rendszeresen tartanak ilyen kiállításokat. A legnagyobbak Bolognában és Nürnbergben vannak felváltva, évente. Úgy képzeljétek el, hogy ezek óriási csarnokokban zajlanak, amik legalább 4 focipályányi területen fekszenek, mármint egy csarnok és ilyen csarnokból van 10-12. Több ezer ember a kutyás világból összejön erre a pár napra és keresik a legjobb termékeket a boltjaiknak. Tehát itt talál egymásra a kutyabolt tulajdonos és a kutyafelszerelés gyártó. Egyébként az NRDOGS is részt vett ezen az eseményen 2022-ben Nürnbergben, de erről egy másik cikkben írunk. 

NRDOGS mint magyar kutyafekhely gyártó

Vissza a Pet Forum-ra, tehát ez az esemény ugyanez csak kicsiben, nálunk. Az első olyan jellegű üzleti találkozó, ahol egy helyen vannak azok akik eladják és akik gyártják a termékeket. Erre a szuper rendezvényre kaptunk meghívást, mint magyar kutyafekhely gyártók. Aki azt gondolná, hogy egy első rendezvény kevésbé reprezentatív, azoknak elárulnám, hogy a résztvevők között voltak a szakma igazi nagyágyúi mint a Fressnapf az Alphazoo vagy a Petissimo. Az NRDOGS feladat az volt, hogy megmutassuk a termékeinket a hazai szakmának illetve vegyünk részt egy kerekasztal beszélgesben, ami az úgynevezett niche piacokról szólt. Nem biztos, hogy ismered a szót, nekem is utána kellett nézni, azokat a piacokat jelenti, ahol valami különlegeset, egyedit gyártanak, viszonylag szűk rétegnek. 

Ez a kerekasztal beszélgetés nagyon izgalmas volt, csak csajok voltunk meg én :)), hiszen a My Bulldog Shop, a Puppy Handmade illetve a Flash kutyapékség képviselői voltak a beszélgetőtársaim. Ezek a cégek mind-mind igényes, minőségi termékeket állítanak elő a saját szegmensükön belül, öröm volt hallani mások fejlődését, hiszen arra enged következtni, hogy a kutyás társadalom egyre tudatosabb, egyre inkább keresi a minőséget és az egyediséget. Apropó, volt három előadás amiben volt valami közös, mind a Fressnapf igazgatója, mind az Alphazoo illetve a Purina képviselői azt mondták, hogy egyre tudatosabbak a gazdik a kutyusok táplálásával és ez által a nekik vásárolt kiegészítők terén. Tehát kezdünk kilábalni a kutyának láncon a helye gondolkodásból! Hurrá! :)

Összességében egy szuper és hiánytpótló rendezvény volt, ahol ott a helyünk jövőre is! Megtiszteltetés volt a szakma nagyjai mellett szerepelni és megjelenni! Ha Te is ebben a szegmensben mozogsz, mindenképp gyere jövőre! Itt a rendezvény oldala: https://www.pet-forum.hu