Süss velünk kutyakekszet! Vigyázat isteni!
Minden kutyus imádja a minőségi jutifalatokat, ezt egyértelműen kijelenthetjük! A kutyakeksz pont ilyen! Ha azonban Neked sem mindegy mit eszik a kutyád és főképpen mennyiért, érdemes megpróbálnod otthon elkészíthető receptünket. A bolti kutyakekszekkel mi gyakran jártunk úgy vizsláinkkal (Nudlika és Csipi), hogy nem ízlett Nekik, vagy nagyon irreálisnak tartottuk az árát.
Így elgondolkoztunk azon, hogy Mi magunk is megpróbálhatnánk minőségi kutyakekszet készíteni. Amit mindenképpen fontosnak tartottunk, hogy minden kutyus ehessen belőle, tehát olyan receptet akartunk kitalálni, amit akár egy gluténérzékeny kutyus is nyugodtan elfogyaszthat! Legyen finom és tartalmas a kutyakeksz kutyaszemmel nézve is!
Az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:
300 gr kukoricaliszt
100 gr darált vagy apróra vágott tepertő
3 ek olaj
1 tojás
2 dl húsleves alaplé (helyettesítheted leveskockával, de egy fél elég, ne legyen túl fűszeres)
Előkészület: 10 perc
Sütési idő: 14 perc (légkeveréssel) 180 Celsius fok
Ára: 350 ft/ teli doboz keksz!
Recept:
A lisztet a tepertővel, olajjal, leves alappal és tojással alaposan összekeverjük, majd kézzel meggyúrjuk, míg a tészta össze nem áll.
Ha nagyon ragad egy kevés lisztet szórjunk még rá, a lényeg, hogy jól gyúrható egyenletes állagú tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki kb 6-7 mm magasságúra, és kekszkinyomóval, vagy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Felespohár is jó!:)
180 Celsius fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 14 perc alatt készre sütjük.
Vigyázat forró! Amíg nem hűl ki, ne adjuk a kutyusnak!
Itt pedig a videós segítség: